BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Jumaat, 18 Jun 2010

BERSATU AKHIRNYA

lme sgt dh aku x jengok kt blog ni...sbuk sgt ngan wedding kitorg smpai xde mse nk lepak kt sni..
ni dh de mse trluang ni..dok ar ngadap blog ni blik..

ckp psl wedding kitorg..alhmdllh..sumenye brjln dgn smpurna..brsyukur sgt2 pd ALLAH s.w.t sbb sumenye brjln dgn lncar mcm yg kitorg rncangkn...w/pn mcm2 dugaan yg kitorg hadapi sblm brgelar suami isteri...

brbalik pd wedding kitorg ni...kitorg sepakat plih tema kuning + gold utk umah prmpuan dan wrne biru tuk umah llki...

gambo2 dr spupu kitorg spnjng wedding kami...pic yg lain tu kne tggu dr cameraman aku la ehh...so check it out..













dlm keriuhan & kegembiraan...aku sedih gak sbnrnye...sbb org yg aku syg (arwah abah) xde sme2 meraikan mjlis aku tu..mmg smpai skrg aku msih lg trase kehilangan arwah...moga abah dtempatkn dkalangan mrk2 yg briman...AL-FATIHAH

wt abg...mekasih sgt2 sbb mlyan kerenah syg slame ni...mekasih jgk sbb sudi trima syg dlm idup abg...syg bhgia de abg dlm idup syg...

wt fmily & fmily mertua serta saudara mara...trima kasih sbb dh ssh pyh pd mjlis kitorg..doakn kbhgiaan kami...moga kekal slamanya...AMIN

Rabu, 19 Mei 2010

OUR MODEL


xtau nk story pasai pe..so kali ni aku kasi tepek ini muke bdk 3 org yg byk wt kecoh kt umah...kalo diorg brgabung...confirm meletop..bak kate stacy ngan adam...mmg kecoh giler kalo diorg de...ha jom tgk aksi2 trlampau diorg wktu raya thn lps (2009 le)..


ni si kecoh yg no. 2..msih lg ngan pose sopan dia


haa...yg ni pose manje2...kalo bab
brgambo ni...dia no.1


ni mse ni dia ngah dok trgelak...nmpak comey lak..
tu yg snap je trus


ni kakaknye...kalo brgambo serius je...


ni dia dh mule braksi...aksi muke poyoss


tuuu...dia dh mule wt muke bangang dia tu...
rse cam nk sepok2 je muke ko dik...


kakak maintain ngan pose ayu dia tu...



haa..yg ni dak BOTAK...time ni dia xde rmbut lg..
hahahhaa
yg ni kepochi no.3...
bkal jd atlit jln kaki negara sbb kt umah tu kalo dia
dpt kuar dr kurungan dia tu..confirm
dia jln non-stop...huhuhu


time ni dak poyos tu brgambo semata-mata
nk tnjuk gelang dia yg bru beli tu...
MAMI JARUM JUNIOR...hahahaha



kesopanan melandan dak poyos tu ble
pose ngan kakak dia...


ha tu pose ank2 buah aku...kalo nmpk aku pgang camera..diaorg awl2 dh dok dpn aku dh..tp yg paling sengal ank buah aku yg no.2..org panggil dia RAPEAH BUANG sbb kalo bab brckp mcm mak nnek..
dia pling suke gune ayt ni....."ADE??? ADE ADK KESAH?? HUAHAHAHA"...cam sengal je...time tu rse cam nk sepok2 je muke dia

Selasa, 18 Mei 2010

mucykkk....wa manyak lindu sama lu woooo

dlm hati de tmn...huhuhu

rindu sgt2 kt my mucyuk laaaa....ble mau blik mlk ni mucyuk...jiwa sy udah mulai kacau niii.....

ble jiwa sudah kacau....dgr lagu jiwang...layanzzzzzz










mucyukkk..i lap uuuu....syg bangatttt kt my mucyukkk...mwuahhhh...

Isnin, 17 Mei 2010

pre-wedding

sedar xsedar mjlis prkhwinan aku ngan abg dh hmpir...tp sume bnde yg mlibatkn dgn mjlis aku ni fmly aku settlekn lps 40hari arwah abah pergi..pening jgk ble dok pkir psl mjlis ni..kalo de arwah abah dh tntu sumenye jd mudah..tp alhmdllh..sumenye dh hmpir settle..tu pOn sbb prtolangan fmily pkck (adk mak)..pkck ngan mkck stu fmily yg byk tlg tuk mjlis aku t..
khemah, pnggan mangkuk, DJ tuk mjlis aku t, lembu, ayam, kendarat, tukang msk...sumenya pkck ngan mkck yg crikkn..nsib baik pkck byk kenalan so dpt ar crik yg murah sket..nk save budget..huhuhu
aku cume crik mak andam, kad kawen ngan cameraman..

cite psl cameraman ni..pening gak nk crik cameraman yg ssuai harga ngan pakej yg dtawarkan..aku ngan abg sepakat nk ambik cameraman yg sme tuk umah kitorg t..kire ambik sorang cameraman tuk 2 buah umah...sume yg aku dpt hrge mahal sgt..paling murah yg aku dpt RM 1,800-00...tu pOn tnpa outdoor..gambo pOn biase2 je..edit2 sket je..huh...sungguh xpuas ati..aku crik lg smpai ar aku jmpe ex-classmate aku mse study poli dulu..tu pOn jmpe kt FB..giler kentang mamat ni..mse study ngan aku dulu kitorg dok ngadap akaun je tp xsngke lak mmber aku ni de bakat dlm bidang photographer...

hsil prbincangan brsama member aku tu...dia bg aku harga RM 1k +++ (rhsia beb huhuhu)...tu price tuk 2 buah umah...tu ar hrga yg pling murah aku dpt..kire aku pkai mmber aku tu dr ari jmaat smpai ari ahad...outdoor, gambo mse nikah + pre-wedding + outdoor sumenye dia bg percuma...de dlm pakej..kire brbaloi arr...thanks sgt2 bro...

korang tgk pic kt bwh ni hsil tgn dr mmber aku tu...tantek wooo...wife dia yg byk bg idea mcm ne nk pose..mmg sporting giler diorg....so layanzzzzzzz...







video




Khamis, 13 Mei 2010

HILANG SUDAH KASIH SAYANG


18 FEBRUARI 2010...

xkn mungkin aku lupe tarikh ni sbb pd tarikh tu ar org yg pling rapat ngan aku..yg paling aku syg pergi tngglkn aku..bkn pergi tuk seminggu dua tp pergi tuk slamenye...pergi mnghadap YG MAHA ESA..

abah pergi selepas seminggu berada kt wad ICU...semuanya sbb penyakit buah pinggang yg abah tanggung selama 8thn..seminggu abah trlantar kt wad icu & selama tu ar abah xsdarkn diri slps dktor sahkn buah pinggang abah xbrfungsi lg..slame tu jgk aku xdpt dgr suare abah, gelak abah, celoteh abah..

hari ke-5 (16hb FEB 2010)
abah dh mula bg respon melalui prgerakan jari tgn..mse tu TUHAN je yg tau mcm ne prasaan aku ble dpt rse abah genggam tgn aku..sjak dr tu aku xhenti2 bg kata2 semangat kt telinga abah..

hari ke-6 (17hb FEB 2010)
abah dh mule bukak mate..w/pun tanpa suara, aku tau yg pndangan mata abah tunjukkan yg abah sedih ngan pe yg dia lalui wktu tu..aku bg kate2 semangat kt abah..& tiap kali tu jgk ar keluar airmata kami 2 beranak..stu hari abah bukak mate wt kn aku tmbh ykin yg abah akan sembuh..

hari ke-7 (18hb FEB 2010)
dktor call..mntk kami skluarga dtg hospital..mse tu aku dh mule rse xsdap hati tp aku ttp gagahkn diri pergi ke hospital..mak, kkak ngan adk2 yg lain dh tggu aku kt sne..
dktor terangkn kondisi abah...mmg dh xde harapan sbb sume organ dlaman abah dh xbrfungsi lg..denyutan jantung pOn hanya brgantung pd mesin bantuan pernafasan..mse tu TUHAN je yg tau mcm ne prsaan aku..bru smlm abah bukak mate tp arini dktor ckp abah dh xde harapan..

aku xtau pe yg brlaku lg pastu..ble aku sedar aku dh de kt umah..mak sblh aku menangis..mse tu bru aku tau yg adk brdik yg lain bwk abah blik sbb abah prnah ckp kalo dtakdirkn dia pergi..dia nk hembuskn nafas yg trakhir kt umah dia sndri..

dlm kol 4.30ptg ambulans yg hntar abah kt umah smpai..dktor kuarkn sluran mesin prnafasan abah...mse tu mmg kami adk brdk meraung..bkn sbb xdpt trima hkikat ILAHI tp sedih kenangkn yg kami 4 beradik bkal kehilangan tempat tuk brmanja..

lame jgk abah brtahan lps mesin bntuan prnfasan dbukak..kol 9.10mlm abah hembuskn nafas yg trakhir..tp alhmdullah abah sempat bukak mate tgk isteri ngan ank2 dia sblum tngglkn kitorg sume...cume yg aku trkilan abah xsempat tgk aku kwen bln 6..
abah dkebumikan esok pg (jumaat)..sebak aku tgk ble abah dikafankn...tu ar kali trakhir aku lihat wajah abah...

smpai hari ni kami msih lg ziarah kubur arwah abah..tiap2 hjung mnggu kami pasti ke sana..insyllah aku kn trus ziarah kubur arwah abah sbb hnya dgn cara tu je yg leh wt kn rndu aku trubat...

"YA ALLAH, KAU AMPUKAN SEMUA DOSA ARWAH..CUCURILAH RAHMAT ATAS ROH ARWAH ABAH & TEMPATKN ABAH DIKALANGAN MRK2 YG BERIMAN".

buat ABAH..
"Abah, adk rndu abah sgt2..dh xde dh lg tmpt adk nk brcerita, luahkn sumenye sbb bg adk abah bkn je ayah malah sahabat adk..psti lps ni adk sunyi..adk kn slalu doakn tuk abah..adk xmungkin lupekn abah sbb adk syg abah & abah yg pling rapat ngan adk..adk syg abah".


mse konvo politeknik

abah ngan mak tgk aku ambik sijil

ngan abah mse brtunang (26/12/2009)




Selasa, 27 April 2010

Aktiviti pas jd tunang org

kali ni nk citer life kitorg pas dh brtunang..

lokasi prtama skali kitorg g pas tunang ialah M'CCA RIVER CRUISE (kt tmn rempah)..kali ni kitorg x kuar brdua..kitorg bwk bodyguard...tp bodyguard kecik ar sbb xmampu nk byr yg besar2 ni..mkn pOn byk t..so bwk yg kecik je ar...huhuhu dhsyatkn kitorg ni..1st time kuar date kne bwk adk2...tp kali ni 1st time kuar date pas tunang kne gak bwk bodyguard...tp kali ni bkn adk2 aku yg jd bodyguardnye...ank2 buah aku...diorg ni mmg rpat ngan abg aku ni...jd tiap kali kitorg nk kuar msti kne dok ngadap diorg merengek dulu sbb nk ikut..so kali ni abg aku dgn bangganye tlh merialisasikn impian ank2 buah aku tu...kitorg bwk 2 org je..lg sorang kne tinggal...(cian adk yaya...kne tnggl)...huhuhu korang tgk ar pic2 kt bwh ni...tgk betapa girang ank2 buah aku tu dpt ikot kitorg...



bodyguard kecik wt aksi peace..

model tiket M'CCA RIVER CRUISE..huhuhu
(adehh adk ni spoil tul arr...mulut lopong)


abg ngan geng dia...

turn aku ngan kakak lak pose
(muke kakak yg ngah stim..huhuhu)

adk wt aksi pewot buncitttt

tgk tu...dak adk dh mule wt muke bangang dia tu
(mcm gud2 je aku ngok muke budak ni..rse
cm nk sepok je)


dak adk yg begau...ntah gaya pe ntah dia pose tu.. leh lak trkuar lidah

abg pose ngan budak yg kne tinggal

PERTUNANGAN KAMI (26.12.2009)

kali ni nk citer psl rancangan prtunangan kitorg..

sume yg brlaku tanpa d rancang...mmg x rancang lngsung pOn nk brtunang sbb mse tu kitorg bru je knal & kitorg sndri xprnh dok bincang tarikh tuk bertunang..sumenye brlaku mse abg dtg umah jmpe mak ngan arwah abah sbb nk mntk izin bwk aku kuar date..hehehe..
ha mse tu ar sumenye brlaku..
ble abg dh cite ngan fmily dia..diorg pOn dok sepakat nk dtg merisik raye ke-4..skali dtg braye...kire smbil nyelam dok minum ayaq la...hahaha...
sok..sek..sok..sek..dok bincang..kompom kitorg brtunang raya Krismas (26.12.2009)..kwen lak bln 6 thn 2010...hehehe..cam gelojoh lak kn...tp ok ar tu xpyh tunang lme2...

ble dh kompom tarikhnye..aku ngan abg pOn sbuk ar dok pkir sne pkir sni..
mule2 kitorg pilih wrna tuk tema hntaran msing2..aku ambik tema wrna PURPLE..abg ambik wrna MERAH (tp mse ni aku xtau lg tema wrna hntran abg sbb katenya nk wt suprise le konon...hampess)
ble dh de wrna..kitorg pOn g la crik brg2nya..so kitorg dh stuju yg hntran tuk brtunang ni lbih pd brg2 mkn jerk..mule2 tu nk anto 7 balas 9..tp ble dh de yg nk sponser sket jd ar hntaran tu 9 balas 11..huishh byk gak tu kn..tp xpe ar tuk org trsyg gak...hehheh
kt bwh ni list tu brg2 hntran kitorg..check it out

PEREMPUAN = LELAKI

1. Sirih junjung
2. Kek
3. Buah-buahan
4. Bunga rampai
5. Telur (
xtau knp msti de bnde ni dlm hntaran)
6. Baju melayu
7. Sejadah + Songkok
8. Minyak Wangi
9. Aneka coklat
10. Kuih
11. Kuih


LELAKI = PEREMPUAN

1. Sirih junjung
2. Kek
3. Buah-Buahan
4. Baju kurung
5. Kuih
6. Kuih
7. Duit hntaran (
separuh jerk)
8. Cincin tunang & merisik
9. Telekung


sebahagian dr hntaran abg



hantaran kami



ni pic pas dh jd tunang org..



pic ngan abg



ngan arwah abah

Selasa, 13 April 2010

++ Together In LOVE ++

++ tidak pernah aku menyangka hadirmu
merubah segalanya... ++



kali ni nk story mcm ne kitorg leh jumpe + kenal + brcinta = brsama...(
huishhh..lengkap sungguh pakejnya)

sumenya brmula ketika kitorg g kenduri kahwin kt pasir panjang, port dickson...aku mule brsemuka ngan abg syg aku ni mse kt umah mak busu aku lg...mak busu aku tu pangkat mokde bg abg syg aku ni...mak busu aku tu (mak aku nye adk) kwen ngan pak busu (abg aku nye pokde + adk pd arwah mak nye)...haaa pnjang lebar aku terangkn...hehehhe

mse aku ngah touch-up kt dlm blik...abg syg aku ni dtg ar umah mokdenye a.k.a mak busu aku...mse tu tnggal aku ngan ank mak busu aku yg sulong je kt umah sbb yg lain sume dh gerak g dulu...ble dh siap je aku ngan langkah cam model kuar ar nk g kt keta...ala catwalk lg tu..tgk abg syg aku ni ngah borak ngan adk sedara aku tu...(adk sedara dia gak tu..hehehe)...adk sedara aku tu dok ajk ar abg aku skali p umah knduri kwen tu..dlm ati aku kuar ar ayat cam gini "ADESSS....MAMAT NI IKOT LAK..HAMPES TOL ARR...(
sorry la mucyuk..trkuar lak ayat tu..heheheh)

dlm keta tu aku dok ar diam kt blkg..dok lyan prsaan sowang2..bis dh mamat dua ekoq kt dpn tu dok story psl bola, mls ar aku nk kaco..tp de ar kjp2 mamat yg sibuk nk ikot td tu dok skodeng aku kt blkng..aku pOn dok jeling2 je ar..nk borak ngan dia aku bkn kenal pOn mamat tu..

so smpai kt PD aku dok je ar ngan mak busu aku tu..mamat tu pOn sbuk gak nk dok sme..nk borak2 gak..aku pOn dok ar layanzzzz...tgk2 mamat ni klakar gak..huishh sesuaii le sgt ngan aku yg kaki loyau gak..hahaha

sok time nk blik umah mamat ni mai lg umah mak busu aku ni..leh lak dok usha2 aku..mntk no tpon..aku ngan nada bongkak jwb camni.."NO TPON?? NK WTPE?? ERMM..XPYH LA EHH..." (huishh bongkak sungguh aku kn..nge3)
tp mamat ni mmg xphm bhs mlyu..dia dok mntk lg..aku sruh je ar dia mntk kt mak busu aku tu je..mlm tu dia dok sms aku..laa rupenye dia mntk jgk no aku kt mak busu..haaa start dr aritu ar ktorg mule rapat..

ha kalo nk tau...
1st date kitorg g tgk wayang midnight..tu ar seumur hdup aku dpt kuar smpai tgh mlm..fmly aku bg lak green light tp dgn syarat beb...BWK 2ORG ADK AKU...ni kire 1st date bwk adk2 skali ar...kalo dok rewind blik..sure kitorg dok gelak je..

so sdar x sdar dh brtunang dh pOn kitorg..kitorg knal pOn xlme..so kalo xde pe2 aral melintang..insyllh bln 6 ni kitorg kwen..(6bln je tunang..xsabo nk kwen agknye...huhuhu) so kengkawan...WISH WE HAPPY ALWAYS TILL THE END..

buat abg syg...
kite brtemu tanpa kite duga..
abg hadir saat2 syg mmerlukan...
cinta trbina lps kecewa melanda..
thanks utk kbhgiaan ni..luv u la bro..mwuahhhhahaha..


Isnin, 12 April 2010

LINA BINTI M.TAHIR


ok guys....kali ni nk inteprem tuan bdn yg penat wt blog ni....hehehe...si cantik molek yg brjaya pikat hati dak YUSMAN....

Yg cntik molek ni namanya LINA BINTI M.TAHIR...Anak ke-2 bagi keluarga Allahyarham M.Tahir Bin Othman serta Laila Binti Md. Esa...Ayah si cantik molek ni baru je meninggal dunia pd 18.02.2010 sbb menderita sakit buah pinggang...kire sempat jgk la cik abg YUSMAN brkenalan dengan ABAH walaupun xlame...

Suke sangat2 baca novel mase lapang...paling suke ngan novel AKHDIAT AKASHAH ngan SHARIFAH ABU SALEEM...emm kalo dpt novel confirm dak YUSMAN lalu sebelah pOn xpasan...hehehhehe...




















Jumaat, 9 April 2010

YUSMAN BIN MD YUSOP


Utk post kali ni kali story sket psl abg a.k.a YUSMAN...kire nk enterprem psl abg ar ni...hehhehhe

nama abg yg sbenar2 nya YUSMAN BIN MD YUSOP...de yg pnggil abg dgn nama YUS...de yg gune nama MAN..mne2 je ar...yg pnting orgnye sama...

abg ni org kuala sg baru...ank yg ke-4 dr 5 org adk brdk...2 prmpuan, 3 llki...mak ngan ayah abg dh xde
lg..dh prgi mnghdap pencipta alam...

abg skrg kerja kt cameron highlands sbg polis bntuan kt umah prsekutuan...so sape2 yg nk brjimba kt cameron tu allo2 ar kt kitorg...dak YUS leh rekomen kn...(perghh siap promote tu..)hehehe...

abg n
i orgnye mmg simple + sempoi....xkisah ar dr segi penampilan ke...bab mkn ke...xssh nk lyan krenah dia...tp kalo time mkn MESTI KENE ADE AYAM...kire ayam ngan abg mcm irama & lagu ar...xleh trpisah...hahaha..(jgn mrah eh t kene jual)...gelak mnjang kalo dok borak ngan dia...tp jgn main api ngan dia sbb kalo dia dh hot...pham sndri dh lerr...


tp sape pOn abg..mcm nye pOn prngai @ pnampilan dia...di
a ttp No.1 la...
G
UA SYG LU LA BRO....

permulaan.....

assalamualaikum..

alhmdllah....dengan hasil tunjuk ajar dr teman2..akhirnya tercapai jgk hasrat kami untuk memiliki blog sendiri sebagai tatapan semua bakal-bakal generasi kami nnti..insyallh...Semoga blog CERITERA CINTA KAMI ini menjadi salah satu cerita hidup kami sekeluarga..