BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Selasa, 27 April 2010

Aktiviti pas jd tunang org

kali ni nk citer life kitorg pas dh brtunang..

lokasi prtama skali kitorg g pas tunang ialah M'CCA RIVER CRUISE (kt tmn rempah)..kali ni kitorg x kuar brdua..kitorg bwk bodyguard...tp bodyguard kecik ar sbb xmampu nk byr yg besar2 ni..mkn pOn byk t..so bwk yg kecik je ar...huhuhu dhsyatkn kitorg ni..1st time kuar date kne bwk adk2...tp kali ni 1st time kuar date pas tunang kne gak bwk bodyguard...tp kali ni bkn adk2 aku yg jd bodyguardnye...ank2 buah aku...diorg ni mmg rpat ngan abg aku ni...jd tiap kali kitorg nk kuar msti kne dok ngadap diorg merengek dulu sbb nk ikut..so kali ni abg aku dgn bangganye tlh merialisasikn impian ank2 buah aku tu...kitorg bwk 2 org je..lg sorang kne tinggal...(cian adk yaya...kne tnggl)...huhuhu korang tgk ar pic2 kt bwh ni...tgk betapa girang ank2 buah aku tu dpt ikot kitorg...



bodyguard kecik wt aksi peace..

model tiket M'CCA RIVER CRUISE..huhuhu
(adehh adk ni spoil tul arr...mulut lopong)


abg ngan geng dia...

turn aku ngan kakak lak pose
(muke kakak yg ngah stim..huhuhu)

adk wt aksi pewot buncitttt

tgk tu...dak adk dh mule wt muke bangang dia tu
(mcm gud2 je aku ngok muke budak ni..rse
cm nk sepok je)


dak adk yg begau...ntah gaya pe ntah dia pose tu.. leh lak trkuar lidah

abg pose ngan budak yg kne tinggal

PERTUNANGAN KAMI (26.12.2009)

kali ni nk citer psl rancangan prtunangan kitorg..

sume yg brlaku tanpa d rancang...mmg x rancang lngsung pOn nk brtunang sbb mse tu kitorg bru je knal & kitorg sndri xprnh dok bincang tarikh tuk bertunang..sumenye brlaku mse abg dtg umah jmpe mak ngan arwah abah sbb nk mntk izin bwk aku kuar date..hehehe..
ha mse tu ar sumenye brlaku..
ble abg dh cite ngan fmily dia..diorg pOn dok sepakat nk dtg merisik raye ke-4..skali dtg braye...kire smbil nyelam dok minum ayaq la...hahaha...
sok..sek..sok..sek..dok bincang..kompom kitorg brtunang raya Krismas (26.12.2009)..kwen lak bln 6 thn 2010...hehehe..cam gelojoh lak kn...tp ok ar tu xpyh tunang lme2...

ble dh kompom tarikhnye..aku ngan abg pOn sbuk ar dok pkir sne pkir sni..
mule2 kitorg pilih wrna tuk tema hntaran msing2..aku ambik tema wrna PURPLE..abg ambik wrna MERAH (tp mse ni aku xtau lg tema wrna hntran abg sbb katenya nk wt suprise le konon...hampess)
ble dh de wrna..kitorg pOn g la crik brg2nya..so kitorg dh stuju yg hntran tuk brtunang ni lbih pd brg2 mkn jerk..mule2 tu nk anto 7 balas 9..tp ble dh de yg nk sponser sket jd ar hntaran tu 9 balas 11..huishh byk gak tu kn..tp xpe ar tuk org trsyg gak...hehheh
kt bwh ni list tu brg2 hntran kitorg..check it out

PEREMPUAN = LELAKI

1. Sirih junjung
2. Kek
3. Buah-buahan
4. Bunga rampai
5. Telur (
xtau knp msti de bnde ni dlm hntaran)
6. Baju melayu
7. Sejadah + Songkok
8. Minyak Wangi
9. Aneka coklat
10. Kuih
11. Kuih


LELAKI = PEREMPUAN

1. Sirih junjung
2. Kek
3. Buah-Buahan
4. Baju kurung
5. Kuih
6. Kuih
7. Duit hntaran (
separuh jerk)
8. Cincin tunang & merisik
9. Telekung


sebahagian dr hntaran abg



hantaran kami



ni pic pas dh jd tunang org..



pic ngan abg



ngan arwah abah

Selasa, 13 April 2010

++ Together In LOVE ++

++ tidak pernah aku menyangka hadirmu
merubah segalanya... ++



kali ni nk story mcm ne kitorg leh jumpe + kenal + brcinta = brsama...(
huishhh..lengkap sungguh pakejnya)

sumenya brmula ketika kitorg g kenduri kahwin kt pasir panjang, port dickson...aku mule brsemuka ngan abg syg aku ni mse kt umah mak busu aku lg...mak busu aku tu pangkat mokde bg abg syg aku ni...mak busu aku tu (mak aku nye adk) kwen ngan pak busu (abg aku nye pokde + adk pd arwah mak nye)...haaa pnjang lebar aku terangkn...hehehhe

mse aku ngah touch-up kt dlm blik...abg syg aku ni dtg ar umah mokdenye a.k.a mak busu aku...mse tu tnggal aku ngan ank mak busu aku yg sulong je kt umah sbb yg lain sume dh gerak g dulu...ble dh siap je aku ngan langkah cam model kuar ar nk g kt keta...ala catwalk lg tu..tgk abg syg aku ni ngah borak ngan adk sedara aku tu...(adk sedara dia gak tu..hehehe)...adk sedara aku tu dok ajk ar abg aku skali p umah knduri kwen tu..dlm ati aku kuar ar ayat cam gini "ADESSS....MAMAT NI IKOT LAK..HAMPES TOL ARR...(
sorry la mucyuk..trkuar lak ayat tu..heheheh)

dlm keta tu aku dok ar diam kt blkg..dok lyan prsaan sowang2..bis dh mamat dua ekoq kt dpn tu dok story psl bola, mls ar aku nk kaco..tp de ar kjp2 mamat yg sibuk nk ikot td tu dok skodeng aku kt blkng..aku pOn dok jeling2 je ar..nk borak ngan dia aku bkn kenal pOn mamat tu..

so smpai kt PD aku dok je ar ngan mak busu aku tu..mamat tu pOn sbuk gak nk dok sme..nk borak2 gak..aku pOn dok ar layanzzzz...tgk2 mamat ni klakar gak..huishh sesuaii le sgt ngan aku yg kaki loyau gak..hahaha

sok time nk blik umah mamat ni mai lg umah mak busu aku ni..leh lak dok usha2 aku..mntk no tpon..aku ngan nada bongkak jwb camni.."NO TPON?? NK WTPE?? ERMM..XPYH LA EHH..." (huishh bongkak sungguh aku kn..nge3)
tp mamat ni mmg xphm bhs mlyu..dia dok mntk lg..aku sruh je ar dia mntk kt mak busu aku tu je..mlm tu dia dok sms aku..laa rupenye dia mntk jgk no aku kt mak busu..haaa start dr aritu ar ktorg mule rapat..

ha kalo nk tau...
1st date kitorg g tgk wayang midnight..tu ar seumur hdup aku dpt kuar smpai tgh mlm..fmly aku bg lak green light tp dgn syarat beb...BWK 2ORG ADK AKU...ni kire 1st date bwk adk2 skali ar...kalo dok rewind blik..sure kitorg dok gelak je..

so sdar x sdar dh brtunang dh pOn kitorg..kitorg knal pOn xlme..so kalo xde pe2 aral melintang..insyllh bln 6 ni kitorg kwen..(6bln je tunang..xsabo nk kwen agknye...huhuhu) so kengkawan...WISH WE HAPPY ALWAYS TILL THE END..

buat abg syg...
kite brtemu tanpa kite duga..
abg hadir saat2 syg mmerlukan...
cinta trbina lps kecewa melanda..
thanks utk kbhgiaan ni..luv u la bro..mwuahhhhahaha..


Isnin, 12 April 2010

LINA BINTI M.TAHIR


ok guys....kali ni nk inteprem tuan bdn yg penat wt blog ni....hehehe...si cantik molek yg brjaya pikat hati dak YUSMAN....

Yg cntik molek ni namanya LINA BINTI M.TAHIR...Anak ke-2 bagi keluarga Allahyarham M.Tahir Bin Othman serta Laila Binti Md. Esa...Ayah si cantik molek ni baru je meninggal dunia pd 18.02.2010 sbb menderita sakit buah pinggang...kire sempat jgk la cik abg YUSMAN brkenalan dengan ABAH walaupun xlame...

Suke sangat2 baca novel mase lapang...paling suke ngan novel AKHDIAT AKASHAH ngan SHARIFAH ABU SALEEM...emm kalo dpt novel confirm dak YUSMAN lalu sebelah pOn xpasan...hehehhehe...




















Jumaat, 9 April 2010

YUSMAN BIN MD YUSOP


Utk post kali ni kali story sket psl abg a.k.a YUSMAN...kire nk enterprem psl abg ar ni...hehhehhe

nama abg yg sbenar2 nya YUSMAN BIN MD YUSOP...de yg pnggil abg dgn nama YUS...de yg gune nama MAN..mne2 je ar...yg pnting orgnye sama...

abg ni org kuala sg baru...ank yg ke-4 dr 5 org adk brdk...2 prmpuan, 3 llki...mak ngan ayah abg dh xde
lg..dh prgi mnghdap pencipta alam...

abg skrg kerja kt cameron highlands sbg polis bntuan kt umah prsekutuan...so sape2 yg nk brjimba kt cameron tu allo2 ar kt kitorg...dak YUS leh rekomen kn...(perghh siap promote tu..)hehehe...

abg n
i orgnye mmg simple + sempoi....xkisah ar dr segi penampilan ke...bab mkn ke...xssh nk lyan krenah dia...tp kalo time mkn MESTI KENE ADE AYAM...kire ayam ngan abg mcm irama & lagu ar...xleh trpisah...hahaha..(jgn mrah eh t kene jual)...gelak mnjang kalo dok borak ngan dia...tp jgn main api ngan dia sbb kalo dia dh hot...pham sndri dh lerr...


tp sape pOn abg..mcm nye pOn prngai @ pnampilan dia...di
a ttp No.1 la...
G
UA SYG LU LA BRO....

permulaan.....

assalamualaikum..

alhmdllah....dengan hasil tunjuk ajar dr teman2..akhirnya tercapai jgk hasrat kami untuk memiliki blog sendiri sebagai tatapan semua bakal-bakal generasi kami nnti..insyallh...Semoga blog CERITERA CINTA KAMI ini menjadi salah satu cerita hidup kami sekeluarga..