BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Rabu, 19 Mei 2010

OUR MODEL


xtau nk story pasai pe..so kali ni aku kasi tepek ini muke bdk 3 org yg byk wt kecoh kt umah...kalo diorg brgabung...confirm meletop..bak kate stacy ngan adam...mmg kecoh giler kalo diorg de...ha jom tgk aksi2 trlampau diorg wktu raya thn lps (2009 le)..


ni si kecoh yg no. 2..msih lg ngan pose sopan dia


haa...yg ni pose manje2...kalo bab
brgambo ni...dia no.1


ni mse ni dia ngah dok trgelak...nmpak comey lak..
tu yg snap je trus


ni kakaknye...kalo brgambo serius je...


ni dia dh mule braksi...aksi muke poyoss


tuuu...dia dh mule wt muke bangang dia tu...
rse cam nk sepok2 je muke ko dik...


kakak maintain ngan pose ayu dia tu...



haa..yg ni dak BOTAK...time ni dia xde rmbut lg..
hahahhaa
yg ni kepochi no.3...
bkal jd atlit jln kaki negara sbb kt umah tu kalo dia
dpt kuar dr kurungan dia tu..confirm
dia jln non-stop...huhuhu


time ni dak poyos tu brgambo semata-mata
nk tnjuk gelang dia yg bru beli tu...
MAMI JARUM JUNIOR...hahahaha



kesopanan melandan dak poyos tu ble
pose ngan kakak dia...


ha tu pose ank2 buah aku...kalo nmpk aku pgang camera..diaorg awl2 dh dok dpn aku dh..tp yg paling sengal ank buah aku yg no.2..org panggil dia RAPEAH BUANG sbb kalo bab brckp mcm mak nnek..
dia pling suke gune ayt ni....."ADE??? ADE ADK KESAH?? HUAHAHAHA"...cam sengal je...time tu rse cam nk sepok2 je muke dia

Selasa, 18 Mei 2010

mucykkk....wa manyak lindu sama lu woooo

dlm hati de tmn...huhuhu

rindu sgt2 kt my mucyuk laaaa....ble mau blik mlk ni mucyuk...jiwa sy udah mulai kacau niii.....

ble jiwa sudah kacau....dgr lagu jiwang...layanzzzzzz










mucyukkk..i lap uuuu....syg bangatttt kt my mucyukkk...mwuahhhh...

Isnin, 17 Mei 2010

pre-wedding

sedar xsedar mjlis prkhwinan aku ngan abg dh hmpir...tp sume bnde yg mlibatkn dgn mjlis aku ni fmly aku settlekn lps 40hari arwah abah pergi..pening jgk ble dok pkir psl mjlis ni..kalo de arwah abah dh tntu sumenye jd mudah..tp alhmdllh..sumenye dh hmpir settle..tu pOn sbb prtolangan fmily pkck (adk mak)..pkck ngan mkck stu fmily yg byk tlg tuk mjlis aku t..
khemah, pnggan mangkuk, DJ tuk mjlis aku t, lembu, ayam, kendarat, tukang msk...sumenya pkck ngan mkck yg crikkn..nsib baik pkck byk kenalan so dpt ar crik yg murah sket..nk save budget..huhuhu
aku cume crik mak andam, kad kawen ngan cameraman..

cite psl cameraman ni..pening gak nk crik cameraman yg ssuai harga ngan pakej yg dtawarkan..aku ngan abg sepakat nk ambik cameraman yg sme tuk umah kitorg t..kire ambik sorang cameraman tuk 2 buah umah...sume yg aku dpt hrge mahal sgt..paling murah yg aku dpt RM 1,800-00...tu pOn tnpa outdoor..gambo pOn biase2 je..edit2 sket je..huh...sungguh xpuas ati..aku crik lg smpai ar aku jmpe ex-classmate aku mse study poli dulu..tu pOn jmpe kt FB..giler kentang mamat ni..mse study ngan aku dulu kitorg dok ngadap akaun je tp xsngke lak mmber aku ni de bakat dlm bidang photographer...

hsil prbincangan brsama member aku tu...dia bg aku harga RM 1k +++ (rhsia beb huhuhu)...tu price tuk 2 buah umah...tu ar hrga yg pling murah aku dpt..kire aku pkai mmber aku tu dr ari jmaat smpai ari ahad...outdoor, gambo mse nikah + pre-wedding + outdoor sumenye dia bg percuma...de dlm pakej..kire brbaloi arr...thanks sgt2 bro...

korang tgk pic kt bwh ni hsil tgn dr mmber aku tu...tantek wooo...wife dia yg byk bg idea mcm ne nk pose..mmg sporting giler diorg....so layanzzzzzzz...












Khamis, 13 Mei 2010

HILANG SUDAH KASIH SAYANG


18 FEBRUARI 2010...

xkn mungkin aku lupe tarikh ni sbb pd tarikh tu ar org yg pling rapat ngan aku..yg paling aku syg pergi tngglkn aku..bkn pergi tuk seminggu dua tp pergi tuk slamenye...pergi mnghadap YG MAHA ESA..

abah pergi selepas seminggu berada kt wad ICU...semuanya sbb penyakit buah pinggang yg abah tanggung selama 8thn..seminggu abah trlantar kt wad icu & selama tu ar abah xsdarkn diri slps dktor sahkn buah pinggang abah xbrfungsi lg..slame tu jgk aku xdpt dgr suare abah, gelak abah, celoteh abah..

hari ke-5 (16hb FEB 2010)
abah dh mula bg respon melalui prgerakan jari tgn..mse tu TUHAN je yg tau mcm ne prasaan aku ble dpt rse abah genggam tgn aku..sjak dr tu aku xhenti2 bg kata2 semangat kt telinga abah..

hari ke-6 (17hb FEB 2010)
abah dh mule bukak mate..w/pun tanpa suara, aku tau yg pndangan mata abah tunjukkan yg abah sedih ngan pe yg dia lalui wktu tu..aku bg kate2 semangat kt abah..& tiap kali tu jgk ar keluar airmata kami 2 beranak..stu hari abah bukak mate wt kn aku tmbh ykin yg abah akan sembuh..

hari ke-7 (18hb FEB 2010)
dktor call..mntk kami skluarga dtg hospital..mse tu aku dh mule rse xsdap hati tp aku ttp gagahkn diri pergi ke hospital..mak, kkak ngan adk2 yg lain dh tggu aku kt sne..
dktor terangkn kondisi abah...mmg dh xde harapan sbb sume organ dlaman abah dh xbrfungsi lg..denyutan jantung pOn hanya brgantung pd mesin bantuan pernafasan..mse tu TUHAN je yg tau mcm ne prsaan aku..bru smlm abah bukak mate tp arini dktor ckp abah dh xde harapan..

aku xtau pe yg brlaku lg pastu..ble aku sedar aku dh de kt umah..mak sblh aku menangis..mse tu bru aku tau yg adk brdik yg lain bwk abah blik sbb abah prnah ckp kalo dtakdirkn dia pergi..dia nk hembuskn nafas yg trakhir kt umah dia sndri..

dlm kol 4.30ptg ambulans yg hntar abah kt umah smpai..dktor kuarkn sluran mesin prnafasan abah...mse tu mmg kami adk brdk meraung..bkn sbb xdpt trima hkikat ILAHI tp sedih kenangkn yg kami 4 beradik bkal kehilangan tempat tuk brmanja..

lame jgk abah brtahan lps mesin bntuan prnfasan dbukak..kol 9.10mlm abah hembuskn nafas yg trakhir..tp alhmdullah abah sempat bukak mate tgk isteri ngan ank2 dia sblum tngglkn kitorg sume...cume yg aku trkilan abah xsempat tgk aku kwen bln 6..
abah dkebumikan esok pg (jumaat)..sebak aku tgk ble abah dikafankn...tu ar kali trakhir aku lihat wajah abah...

smpai hari ni kami msih lg ziarah kubur arwah abah..tiap2 hjung mnggu kami pasti ke sana..insyllah aku kn trus ziarah kubur arwah abah sbb hnya dgn cara tu je yg leh wt kn rndu aku trubat...

"YA ALLAH, KAU AMPUKAN SEMUA DOSA ARWAH..CUCURILAH RAHMAT ATAS ROH ARWAH ABAH & TEMPATKN ABAH DIKALANGAN MRK2 YG BERIMAN".

buat ABAH..
"Abah, adk rndu abah sgt2..dh xde dh lg tmpt adk nk brcerita, luahkn sumenye sbb bg adk abah bkn je ayah malah sahabat adk..psti lps ni adk sunyi..adk kn slalu doakn tuk abah..adk xmungkin lupekn abah sbb adk syg abah & abah yg pling rapat ngan adk..adk syg abah".


mse konvo politeknik

abah ngan mak tgk aku ambik sijil

ngan abah mse brtunang (26/12/2009)